Gevulde Speculaas (Frisia Speculaas)

Maak zelf de heerlijkste gevulde speculaas met dit Frisia recept.

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan. Hij brengt ons Sint Nicolaas en gevulde Speculaas. Met dit recept kan iedereen gevulde Speculaas maken van een top kwaliteit! Menig banketbakker zal er jaloers op zijn. We gebruiken hiervoor het oude Haagse recept van Frisia Speculaas. Met het Frisia Speculaaspakket heeft u bijna alle benodigde ingrediënten in huis, op 2 eieren en 300 gram roomboter na. Met dit speculaaspakket kunt in 1 keer een hele bakplaat maken of 2 standaard springvormen. Hieronder vindt u het recept voor het bereiden van 1 springvorm gevulde speculaas. Probeer ook eens de Frisia Tulband, Frisia Cake of de Frisia Haagse Kruidkoek.

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Scheid het eiwit van het eigeel
  2. Meng 1 pak Frisia Speculaas met 150 gram roomboter en het eigeel tot deeg
  3. Bereid in een mengkom 250 gram Amandelspijs, 50 gram citroenrasp en het eiwit tot een gemakkelijk uit te strijken vulling, desnoods iets verdunnen met water.
  4. Vet de springvorm heel minimaal in met wat roomboter
  5. Doe de helft van het speculaasdeeg in de springvorm, spreid goed uit over de bodem, tegen de zijkant van de springvorm een iets hoger randje maken
  6. Amandelspijsdeeg uitspreiden over het speculaasdeeg
  7. Het geheel afdekken met de rest van het speculaasdeeg
  8. Duw de halve amandelen of amandelschaafsel in het deeg
  9. Eventueel bovenkant bestrijken met een losgeklopt ei
  10. Zet nu 40 a 45 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden Celsius

Eet smakelijk!

Dit bericht is gepost in Recept. Bookmark de link.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *