Frisia Speculaas kant en klaarmix
De Notenkoning heeft al 50 jaar de bekende Frisia producten in het assortiment! Het vermaarde Haagse topmerk Frisia was ooit zeer bekend in de gehele regio om de diverse speciaalwinkels waar voor alles op het gebied van thuis bakken te koop was. Vanzelfsprekend een zeer uitgebreid assortiment van tientallen kant&klare bakmixen voor gemberkoek of oliebollenmix, tulband of cake. Uitsluitend ingrediënten van topproducten zorgt er tot op de dag van vandaag voor dat deze Frisia producten nog steeds zeer geliefd is bij echte fijnproevers. Helaas zijn van het hele grote assortiment nog slechts de cake, tulband, Haegse kruidkoek en de mix voor speculaas overgebleven. De Notenkoning probeert er voor te zorgen dat deze 4 producten het gehele jaar voorradig zijn.
Met de Frisia Speculaas kant en klaarmix kunt u verschillende speculaas gerechten maken. Heerlijke speculaasjes, lekkere zelf gebakken kruidnootjes of de alom geprezen gevulde speculaas. Kijk op het pak voor de extra benodigdheden. Het maken van gevulde speculaas is toch voor de meeste klanten favoriet. Samen met onze 100% zuivere amandelspijs maakt u gevulde speculaas van banketbakkerskwaliteit. Zodra de speculaas in de oven staat komt de geur van speculaas u tegemoet en wordt uw geduld op de proef gesteld.
Allergie informatie
Frisia Speculaas kant en klaarmix bevat gluten en sulfiet. Dit product wordt verpakt in een bedrijf waar ook pinda’s en noten worden verwerkt.
Recept Gevulde Speculaas (Frisia Speculaas)
Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan. Hij brengt ons Sint Nicolaas en gevulde Speculaas. Met dit recept kan iedereen gevulde Speculaas maken van een top kwaliteit! Menig banketbakker zal er jaloers op zijn. We gebruiken hiervoor het oude Haagse recept van Frisia Speculaas. Met het Frisia Speculaaspakket heeft u bijna alle benodigde ingrediënten in huis, op 2 eieren en 300 gram roomboter na. Met dit speculaaspakket kunt in 1 keer een hele bakplaat maken of 2 standaard springvormen. Hieronder vindt u het recept voor het bereiden van 1 springvorm gevulde speculaas. Probeer ook eens de Frisia Tulband, Frisia Cake of de Frisia Haagse Kruidkoek.
Ingrediënten
- 1 pak Frisia Speculaas kant en klaar mix
- 250 gram amandelspijs
- 50 gram citroenrasp
- 40 gram halve amandelen of amandelschaafsel
- 1 ei
- 150 gram roomboter
Bereidingswijze
- Scheid het eiwit van het eigeel
- Meng 1 pak Frisia Speculaas kant en klaar mix met 150 gram roomboter en het eigeel tot deeg
- Bereid in een mengkom 250 gram Amandelspijs, 50 gram citroenrasp en het eiwit tot een gemakkelijk uit te strijken vulling, desnoods iets verdunnen met water.
- Vet de springvorm heel minimaal in met wat roomboter
- Doe de helft van het speculaasdeeg in de springvorm, spreid goed uit over de bodem, tegen de zijkant van de springvorm een iets hoger randje maken
- Amandelspijsdeeg uitspreiden over het speculaasdeeg
- Het geheel afdekken met de rest van het speculaasdeeg
- Duw de halve amandelen of amandelschaafsel in het deeg
- Eventueel bovenkant bestrijken met een losgeklopt ei
- Zet nu 75 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden Celsius
Eet smakelijk!
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.