Spaanse naturel amandelen
Deze ontvliesde amandel is een en al gezondheid. Deze amandel is wat zachter dan de amandel met vlies maar heeft dezelfde gezonde voedingstoffen als de amandel met vlies. Ze zijn rijk aan mineralen en vitamines, goed voor de hersenen, het hart en de spijsvertering. Amandelen horen daarom thuis in het dagelijkse voedingspatroon. Dagelijks een handje amandelen kan helpen de ‘slechte’ cholesterol te verlagen en de kans op hart- en vaatziekten en diabetes te voorkomen.
Amandelen zijn gezond
Amandelen staan bekend om de grote hoeveelheid antioxidanten die ze bevatten. De amandel is rijk aan de antioxidant vitamine E. Antioxidanten kunnen een rol spelen bij het voorkomen van hart- en vaatziekten en kanker, en bij het vertragen van het verouderingsproces. Het magnesium in amandelen is goed voor sterkere botten en speelt een rol in verschillende enzymprocessen in het lichaam. Amandelen bevatten ongeveer 90% onverzadigd vet.
Allergie informatie
Amandelen zijn glutenvrij. Dit product wordt verpakt in een bedrijf waar ook pinda’s en noten worden verwerkt.
Recept Amandelspijs
Wie kent amandelspijs niet uit de gevulde Speculaas (Frisia Speculaas), Tulband (Frisia Tulband), Boterletter of overheerlijke kerststol. Je kan het gemakkelijk zelf maken en het bespaart je nog geld ook. Met dit recept ben je binnen een kwartier klaar. Het makkelijkste is om Amandelen zonder vlies te gebruiken. Gebruik je amandelen met vlies zet ze dan op in een pan koud water giet net voordat ze gaan koken af en pel ze. De vliesjes gaan er nu veel makkelijker af.
Ingrediënten
- 250 gram amandelen zonder vlies
- 250 gram kristalsuiker
- 2 eieren
- 1 citroen
- 1 mespunt zout
Bereidingswijze
- Maal de amandelen in een keukenmachine of met een amandelmolen tot amandelpoeder
- Was de citroen, wrijf hem droog en rasp de schil van de citroen dunnetjes, pers de rest van de vrucht en zeef het sap.
- Klop de 2 eieren los
- Meng de gemalen amandelen (amandelpoeder), kristalsuiker, zout, citroenrasp, losgeklopte eieren en 2 eetlepels van het citroensap. Maal het mengsel opnieuw tot een gladde pasta.
- Doe de amandelspijs in een bak die je kunt afsluiten en laat minstens een week in de koelkast staan voor gebruik.
De amandelspijs is al lang houdbaar in de koelkast maar kan tevens in de vriezer bewaard worden.
Eet smakelijk!
Recept Marsepein
Speciaal voor de zoetekauwen onder ons een simpel recept om marsepein te maken. Met dit recept ben je binnen een kwartier klaar. Het makkelijkste is om amandelen zonder vlies te gebruiken. Gebruik je amandelen met vlies zet ze dan op in een pan koud water giet net voordat ze gaan koken af en pel ze. De vliesjes gaan er nu veel makkelijker af. Ook kan je amandelpoeder gebruiken.
Ingrediënten
- 250 gram amandelen zonder vlies
- 250 gram poedersuiker
- 1 eiwit
- Enkele druppels citroensap
- Ongeveer 2 eetlepels water
- Eventueel kleurstof met een smaakje of cacaopoeder
Bereidingswijze
- Maal de amandelen in een keukenmachine of met een amandelmolen tot amandelpoeder
- Zeef de poedersuiker zodat er geen klontjes meer in zitten
- Meng alle ingrediënten in een kom door elkaar en kneed het mengsel tot een gladde pasta.
- Eventueel nog mengen met cacaopoeder of kleurstof
- Laat minimaal 1 dag afgesloten in de koelkast staan
De marsepein is lang houdbaar in de koelkast maar kan tevens in de vriezer bewaard worden.
Eet smakelijk!
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.